Middagstips
Eftersom att jag själv är student så tänkte jag tipsa alla andra villrådiga studenter
om en snabb, bra, enkel och nyttig maträtt som man kan göra vid tids-/orkesbrist.
Det är även miljövänligt då det är vegetariskt.
Jag älskar kött, men försöker ändå att ha en vegetarisk matdag i veckan för miljöns skull.


Spenatsoppa
1 port
Du behöver
Du behöver
- färsk babyspenat (ca 2/3 av en påse/1 hel påse)
- en halv grönsaksbuljontärning
- vatten
- vispgrädde (eller matlagningsgrädde för lägre fetthalt)
OBS! Jag hade aldrig lagat soppa förut typ, och jag bara hittade på, så det kanske inte är rätt, men det blev gott i alla fall! Jag orkar aldrig leta upp recept, haha.
Gör så här
Häll lite vatten i en medelstor kastrull, ungefär så att det går upp 2 cm längs kanten (om ni fattar).
Värm upp vattnet på plattan.
Lägg i en halv buljontärning och låt den lösas upp genom att röra om då och då. Vattnet ska bubbla.
Skölj spenaten och släng i så mycket du vill ha. Om du föredrar mindre blad kan du hacka spenaten lite innan.
Koka i ca 2 min under omrörning.
Häll i en lagom mängd vispgrädde.
Krydda med salt och peppar. Gärna muskotnöt om du har det hemma, men det hade inte jag.
Låt det sjuda i 4-5 minuter under omrörning.
KLART
Det är verkligen supergott!
Servera med 1-2 kokta ägg eller 1-2 mackor för att bli mätt.
Trackback